» Besök av Osteopatstuderanden.

Jap, L hade Spa besök i form av osteopatbehandling i går, det var en grupp studeranden som hade kurs i helgen och L fick deltaga som provkanin. Vi började med att rida lite, De kollade bla in hur man satt på ryggen och om man själv hade spänningar och hur de inverkar på hästen, Mycket intressant!! Som nästa steg var att kolla hur hästen rör sig, och som jag redan vet så var hon lite sned och långsammare med bakbenet som blev opererat i höstas. De hittade spänningar i Lillon inre baklår och det påverkade också hur hon rörde sig.
 
Väl inne i stallet gick de igenom hela hästen, Lillon var som vanligt först lite otålig och stod mest och lekte grimskaften och var allmänt pjasig. :D
Sen då de hittade en spänning som gick tvärs över ryggen från vänster bak till höger fram slappnade hon av, började gapa och ögona fick ett lugn så hon nästan somnade. Otroligt vilken skillnad!
Spänningarna L hade i kroppen var inte av de värsta slagen, så inget att oroa sig så mycket över, en tränande häst får spänningar precis som vilken tränande människa som hellst. Viktigaste är ju att hitta dem och få de öppnade.
 
Vi kollade ennu lite närmare på den kosmetiska lilla bula som lämnat på benet sen hon blev opererad. Svullnaden innan var operationen var mycket agressiv, och den har inte gått ner helt ennu. Enligt veterinären kan vissa hästar lämna med en liten bula, och det har L gjort. Nu tittade läraren på det och han tror att Blodigel behandling kan ta bort svullnaden, låter ju kanske inte som en av de freshaste ideérna man hört, men väl värt ett försök!
Så i mårn får jag veta när och hur detta skall bli av! ;)
 
Annors var L sitt gamla jag, pigg, nyfiken och go som alltid. Fin söndag och start på vårt nu 6 månader långa stressfria liv! :D hihihi
 
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback