» Dressyrhäst Hoppning!

I går hade vi hoppning för Sophia Baclunds hästar Zerleone "Zebbe" och Hilton. Både Zebbe och Hilton är högt skolade dressyrhästar som tävlar med goda framgångar på nationell nivå i Finland på Medelsvår nivå upp till PSG och Inter. Måste säga det är ett stort nöje att få rida dem, vackra hästar som har mycket att ge åt en hoppryttare som kanske inte alltid vet hur "uppförsbacke" galopp ska kännas eller hur en bra övergång skall gå till mm.
 
Hilton och Zebbe är båda riktiga kämpare då det kommer till hoppningen, båda ger sitt allt och lite till för att klara bomhögarna och hindren.
 
Hilton är den av dessa två som haft svårast med hoppningen, dels för att han kanske inte riktigt har förstått att dethär är super skoj och han har haft lite problem med självförtroendet i just hoppningen. I sommar har vi ändå hoppat ganska många ggr, för att de ska få omväxling i sin träning och för att de ska få ha lite skoj, och nu de två senaste gångerna har Hilton verkligen mognat och fattat hur kul det är att galoppera loss och skutta lite hinder!
Zebbe är igen en lite krutbomb, han är hoppad som yngre så han vet mycket väl vad det betyder då det kommer färgade bommar framför näsan! ;) Han är en häst med jätte bra egen motor och blir alltid lite extra glad då han inser att det skall hoppas lite hinder! Han e rolig!!
 
I går började vi med tre cavaletti skutt på böjtspår, Hilton har senast gått sånt i vintras och han hade lite svårt till en början med dehär att svänga och skutta på samma gång, ett par gånger gled vi förbi sista cavalettin, men genast efter första lyckade försöket rullade de på super, han kom in rätt, skuttade och svängde på samma gång och de sista gångerna var de inte ens svårt att få till rätta rytmen i galoppen! Jätte fint!
Fortsatte med uppvärmning på ett litet rätuppstående hinder. Hilton har alltid fram tills nu varit lite tveksam då man ridit an hinder (fast än småa), han har inte riktigt vetat vart han skall ta vägen liksom, men i går äntligen fick jag uppleva känslan då han fattat vad det betyder!! Han hade ett riktigt sug till hindret och stack nästan iväg! :D
Hilton Foto: Sofia Hongell
 
Sophia och Zebbe tar cavalettin med liten marginal! ;) Foto:Sophia Hongell
 
Hoppade sen som uppvärmning ennu ett oxer också, det har varit lite svårt för honom av den anledningen att han nästan alltid blivit förvånad över att det tillkommit en bakre bom, rätt länge hade jag bommar ennu på sidan så det blev en "gång" så han blev illa tvungen att hoppa över. I går hade vi inga sådana och han hoppa fin fint över utan att tveka, han blev nästan så självsäker så han stampa av för tidigt ett par ggr, men de gör inget, hindret låg på 70cm och han tog sig över!! :)
Avrundade med hans livs första linje på rätuppstående in- 4steg-oxer ut. Och alltså, wow!!! han hoppa bra med drive, kom in utan att krångla och sen fram igen och perfekt ut!! Super Hilton!!! :) vi avslutade med den ritten för att det ska lämna en bra känsla åt hästen av att han lyckats!
Sophia Red Zebbe på cavalettin först, det gick riktigt bra om ändå Sophia tycker det är lite svårt själv, men tufft att hon ger dehär en chans och kan tycka det är toligt på samma gång!! :D Zebbe är en duktig och rytmisk Hobby hoppare och fixa uppgiften bra, med marginal! ;)
 
Soffi var tuff och hoppade ett rätuppstående ennu sen som låg på en ca 70cm, JEJ!! vi bytte sen så jag hoppade lite större med honom och vi tog samma linje som med Hilton innan. Zebbe har lite mera krut i kroppen än vad Hilton har och han tyckte de var lite tjafs att vänta, linjen blev trång! ;) men över tog vi oss och Zebbe njöt!! Vi hade verkligen en kul dag i går, en sån skön dag där vi jobbade hästarna, men vi hade skoj både ryttare och häst! våra skratt ekade på gården mellan varven! Härligt! :) Sofia Hongell var och tog lite bilder så avrundar med dem:
 
Hilton hoppar fint ut ur linjen på 4 steg! :) Foto:Soofia Hongell
 
Zebbe vet vad han gör! ;) Foto: Sofia Hongell
Fina Zebbe tar sig över hindret fast de var lite trångt! :) Foto: Sofia Hongell
Nöjd Hilton och Sophia! :)
och En nöjd Zebbe och jag! :)Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback