» Carando La, "Lillon"

Jag skall börja med en presentation av Vrålåket, Carando La, eller Lillon som jag kallar henne.
Hon är ett Sto, född 2003 och efter Holsteiner hingsten Carano, men för att hon är född i Finland så är hon klassad som ett FWB, trots hennes rena Holsteiner släkt.
 
Carando La
 
Lillon köptes av hennes nuvarande ägare då hon var 3 år, hårig som en älg och brun (ägaren ville egentligen ha en skimmel..). Av någon konstig anledning lämnade dock skimmeln och Lillon kom med hem.
Lillon lyckades få en lite krånglig start i livet, och hann endast bli grund inriden innan hon skadades av en spark i baken som 4 åring, vilket resulterade i en lång vila.
 
Då hon repat sig efter skadan 2009, sökte hennes ägare en medryttare, jag ställde upp och det var där och då som vår gemensamma väg började!
 
Snabbt märkte vi att hoppning nog var hennes grej, hon hade lätt för sig och ingenting kändes riktigt svårt med henne. Olika linjer, specialhinder mm gick som en dans. Det som var och är ennu i dag en svårighet med henne är allt som kan hända mellan hindren. ;)
Hon har lätt för att skutta och bocka och busa, oftast gör hon det av ren glädje, men i bland, då hon är ett Hormonmonster gör hon de av andra orsaker. Men för det mesta är hon bara en glad och lekfull häst med tidvis mycket bus i kroppen!
Vi har tävlat ihop sedan 2009, och oftast har det gått bra, första och andra året gick mest ut på att ta ut henne på tävlingar och visa henne banor och situationer och klättra upp i höjder.
2012 var oturen framme och det hittades en lös ben bit i hasen, hon hamnade på operation och lång vila.
 
Satte i gång henne fr o m Januari 2013, starten var väl lite se sådär. Inga muskler, ingen balans och ett temperament man kan kalla duga. det fanns dagar då allt flöt och dagar då inget funkade. Men sakta och säkert har vi nu jobbat, och i sommar har hon börjat närma sig det hon var innan allting hände.
Vi har nu startat 2 regionala tävlingar i sommar, en hopp och en dressyr, utöver dessa har vi på stallet haft övningstävlingar ofta som vi startat för att träna banor.
 
Carando La på dressyrtävling 20.7.2013, Foto: Netta Lngén
 
 
just nu är hon klar för 100-110 banor och har på träning hoppat dem fint! Tävlingarna i vår region drar nu i gång efter sommarpausen så nu ska vi ut och kämpa! Målet är att få gämna banor, och kanske en eller två 120 banor ridna innan säsongen 2013 är klar. Men vi får se hur de går! I mårn är första försöket på tävling, i Nykarleby.
 
Så, i mårn kommer en uppdatering över tävlingen! :)
 
Carando La på hopptävling, maj 2013 Foto: Sofia Hongell

 

 
 
 
 
 
 
 
 


Sofia
02 Augusti, 2013 - 11:06 / BLOGG: http://sofia-everythingispossible.blogspot.fi/

Tror att sista bilden e tagen av Lotta elr Annu, för kvalitén e för bra för att vara min :P

Svar: Aaa, kan hända, minns inte riktigt vem som tog vad! ;) men nu vet inte jag om eller hur jag kan ändra detta, men kanske det är ok?! :p
tinagranlund.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback